İlimizde, Rahvan at kültürünü geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Geleneksel Spor Dalları Federasyon Başkanlığının 2019 Yılı faaliyet programı doğrultusunda, Valiliğimizin ve İl Müdürlüğümüzün destekleriyle 7’nci Rahvan At Yarışları ve 5’nci Doğu Anadolu Şampiyonası düzenlendi. Şampiyonaya Valimiz Mustafa Masatlı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İl Protokolü, Belediye Başkanları, Vatandaşlarımız ve Yarış Severler katıldı.
Yüzlerce Rahvan At tutkununun heyecanla izlediği yarışlara katılan biniciler, belirlenen kurallar çerçevesinde dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Üçlü tay, dörtlü tay, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde yapılan yarışmayı, çok sayıda vatandaş izledi.
Valimiz Mustafa Masatlı burada yaptığı konuşmada, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, rahvan at yarışları kültürünü geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Türk kültüründe önemli bir yeri olan at yarışlarına bugün ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Valimiz, “Dört kıtada at koşturmuş bir milletin evlatlarıyız. At kültürü bizim için bir mirastır, dolayısıyla bu etkinliği önemsiyoruz. At bizim kültürün bir parçası olduğu için teknoloji ne kadar gelişse de insanımız bundan kopamıyor. Burada bunu ilk kez izlemekten dolayı da ayrıca heyecanlıyım” dedi.
Sayın valimizin konuşmasının ardından yarışmalarda dereceye girenlere kupa, madalya ve ödülleri takdim edildi.