Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ortak projesi ile gerçekleştirilen sportif etkinlikler kapsamında, İl Müdürlüğümüz ve İl Müftülüğümüzün ortaklaşa tertip ettiği sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerden; Yaz dönemi Kuran kursuna katılan öğrencilere yönelik futbol turnuvaları, 25 Temmuz-02 Ağustos 2016 tarihleri arasında gençler, 03-10 Ağustos 2016 tarihleri arasında küçükler futbol turnuvaları oynatılmıştır. Gençlerde altı, küçüklerde beş Kuran kursu futbol takımlarının katılımıyla, İl Müdürlüğümüze ait Halil Efendi Mahallesi sentetik yüzeyli çim sahada oynanarak tamamlanmıştır.
Kur'an Kurslarının 8’er kişilik futbol takımları arasında kıyasıya mücadelenin olduğu turnuvanın final maçlarında, gençlerde Merkez Camii-Toki Camii, küçüklerde Merkez camii-Hacı Mikail Efendi Camii finalde karşı karşıya geldiler, oynanan final maçlarında, gençlerde ve küçüklerde merkez camii rakiplerine üstünlük sağlayarak her iki kategoride de Yaz Kur'an Kursları Arası Futbol Turnuvası’nın şampiyonu olarak kupayı aldılar.
Final maçlarının öncesinde İl Müdürümüz Bilent AKAR kısa bir konuşma yaptı. Kuran Kursu'na gelen öğrenciler arasında kaynaşma sağlanması adına bu turnuvaların organize edildiğini belirten AKAR, "Bu sayede öğrenciler kardeşçe oyun oynamayı ve dostça yaşam sürmeyi daha iyi öğreneceklerdir. Biz burada yaz Kur’an Kurslarına ilgiyi artırmak ve öğrencileri spora teşvik etmek maksadıyla bu turnuvayı düzenledik, desteklerinden dolayı başta İl Müftülüğümüz olmak üzere tüm Kuran kursu hocalarına ve öğrencilerine teşekkür ederek” konuşmasını tamamladı.
Öğrencilere kurs veren imamlar, camide verilen Kur'an Kursu'nun ardından karşılaşma öncesi de antrenörlüğe soyunarak öğrencilerine saha kenarından maç taktikleri verdiler. Turnuvaya katılım sağlayan imamlara ve öğrencilere, madalya ve kupaları İl Müdürümüz Bilent AKAR ve Spor Şube Müdürümüz Adnan KORKUT tarafından takdim edilmiştir.