Gençlik ve Spor Bayramının 104.yılı kapsamında Valilik bahçesinde düzenlenen tören; Valimiz Hüseyin Öner ve Protokol üyelerinin alana teşrifleri, İl Müdürümüz Demir’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Daha sonra Valilik önünde başlayan kortej başladı yürüyüşe Sayın Valimiz Hüseyin Öner ile birlikte İl Protokolü ve çok sayıda kişi katıldı. Yürüyüşte gençler Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açtı, Coşkulu   yürüyüş 80. Yıl Cumhuriyet Stadyumunda son buldu.
80. Yıl Cumhuriyet Stadyumundan gerçekleştirilen kutlama törenine; Valimiz Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Faruk Demir, Garnizon Komutanı Berat Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, il Emniyet Müdürü Ünsal Hayal İl Jandarma Komutanı Ramazan Yiğit, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ramazan Demir, Spor Hizmetleri Müdürümüz Halil İbrahim Yılmaz, Gençlik Hizmetleri Müdürümüz Ferman Güler, Yurt Hizmetleri Müdürümüz Işıl Güllüdağ, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürümüz Erkan Cantav, Destek Hizmetleri Müdürümüz Hasan Öztürk Spor Şube Müdürümüz Ozan Aslan, Personel Şube Müdürümüz Nuray Yaşar  kurum müdürleri sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
Valimiz Hüseyin Öner öğrencileri, protokol mensuplarını ve vatandaşları selamladı. 
Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ramazan Demir günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.
Konuşmamın ardından şiirler, sportif gösteriler, halk oyunları gösterisi, atletizm gençlik koşusu ve müzik dinletisi ile büyük bir ilgiyle izlendi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Spor Bayramı etkinleri kapsamında düzenlediğimiz turnuvalarda dereceye giren sporculara ödüllerini Valimiz Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Faruk Demir, Garnizon Komutanı Berat Acar, ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut tarafından takdim edildi.
Valimiz Hüseyin Öner program sonunda İl Müdürümüz Ramazan Demir ile birlikte   Stantları ziyaret etti. Valimiz İl Müdürümüz, Hizmet Müdürlerimiz ve Şube Müdürlerimiz ile birlikte daha sonra gençlik halayına katılarak, gençlerle bir süre halay çekti. 
Kutlama töreni bitiminde 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından, Cuma namazından sonra Serhat Ulu Camii bahçesinde pilav ikramı yapıldı.