15 Temmuz Hain Darbe Kalkışmasının 4. Yıl dönümünde, Aziz Milletimizin kahramanlık destanının anlatıldığı, “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma programı ilimizde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Valiliğimiz koordinesinde düzenlenen ve dolu dolu geçen etkinliklere, vatandaşlarımız yoğun ilgi göstererek meydanı doldurdu.

İl Müdürlüğümüze bağlı Ardahan Gençlik Merkezi Müdürlüğümüz, 15 Temmuz Hain darbe girişimini anlatan resim sergisi düzenleyerek ziyaretçilerden tam not aldı. Spor Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından organize edilen sportif faaliyetler kapsamında Kort Tenisi ve Masa Tenisi turnuvaları düzenlendi. Müsabakalar sonucunda dereceye giren sporculara madalya, kupa ve ödülleri Spor Hizmetleri Müdürü H. İbrahim Yılmaz tarafından takdim edildi.

Spor Hizmetleri Müdürü H. İbrahim Yılmaz, Yurt Hizmetleri Müdürü Işıl Güllüdağ ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Ferman Güler 15 Temmuz Gazisi, Kaşgarlı Mahmut Yurt Müdür Vekilimiz Zafer İpek’i ziyaret ettiler.

15 Temmuz günü Vali Hüseyin Öner, protokol üyeleri ve vatandaşların yoğun katılımı ile sabah namazı buluşması düzenlendi. Sabah namazı buluşmasında Şehitlerimiz için Kuranı Kerim okunarak dualar edildi.

15 Temmuz programı kapsamında, öğle namazında Şehitlerimiz için mevlit okunmasının ardından Vali Hüseyin Öner, protokol üyeleri ve vatandaşlarımızla birlikte şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Şehitlerimiz için Kuranı Kerim okunup, dualar edildi ve Şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı. Valimiz, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından şehitlik defteri imzalandı.

15 Temmuz Hain Darbe Kalkışmasının 4’ncü yıldönümü etkinlikleri, akşam 20.30’da ana programla devam etti.

Kuran-ı Kerim okunarak başlayan programda Şehitlerimiz için dua edildi.  Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi canlı olarak katılımcılara izletildi.

Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmalar Sayın Valimiz Hüseyin Öner ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Doç. Dr. Mehmet Biber tarafından yapıldı.

Vali Hüseyin Öner, konuşmasının ardından İl Müdürlüğümüz Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusunun startını verdi, koşu sonucunda sayın valimize sancak teslim töreni gerçekleştirilerek valimiz Hüseyin Öner tarafından sporcularımıza başarı belgesi verildi. Programda İl Müftülüğü Yatılı Kuran Kursu öğrencileri ilahi dinletisi sunarken, Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğretim görevlileri de konser verdi.

Etkinlikler, Sela okunarak son buldu.