Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Çanakkale Zafer'inin 103. yılı kapsamında düzenlemiş olduğu "57. Alay Vefa Yürüyüşü" ve şehitlerimizi anma töreni, 81 İlle eş zamanlı olarak İlimizde de çok sayıda kişinin katılımıyla yapıldı.
Gençlik Merkezi Müdürlüğümüz ve İl Müdürlüğümüzün birlikte gerçekleştirdiği organizasyonda,  Merkez Camisinde bir araya gelen grup sabah namazı kılarak tüm şehitlerimize dua etti. Namazın ardından katılımcılara Cami bahçesinde çorba ikramının ardından İl Valiliği binası önüne geçildi, burada toplanan katılımcılara Türk bayrağı dağıtıldı.
Çanakkale Zafer'inin 103. yılı anısına 103 metrelik Türk bayrağını taşıyan katılımcılar, Valilik binasının önünden hareketle Şehir merkezinden geçerek, Halil Efendi Mahallesinde bulunan Şehitliğe kadar yürüdü.
Şehitlikte düzenlenen törende Merkez Cami imamı Güven KARAKOYUN tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu, şehitler için dua edilmesinin ardından Ardahan Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Makbule SARIKAYA günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla son buldu.
Törene,  Sayın Valimiz Mehmet Emin BİLMEZ, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan KAYMAZ, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet YIKILMAZ, Ardahan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şakir AYDOĞAN, Vali Yardımcısı Salih KALKAN, İl Jandarma Komutanı Albay Garip GÜMÜŞ, Belediye Başkanı Vekili Uğur DEDE, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret ÇERKEZOĞLU, İl Müftüsü Şaban KONDİ,  İl Müdürümüz Bilent AKAR,  kurum amirleri, asker ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katılım sağladı.