Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından ''Kitap Okuma Halkaları'' kapsamında gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırmak, okunan kitaplar üzerinde yapılan değerlendirmelerle gençlerimize muhakeme, kendini ifade edebilme ve toplum önünde konuşa bilme alışkanlığını kazandırmak amacıyla başlatılan proje, İlimizde Gençlik Merkezi Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir.  
Sayın Valimiz Mehmet Emin BİLMEZ, İl Müdürümüz Bilent AKAR, Gençlik Merkezi Müdürü Ferman GÜLER, ''Kitap Okuma Halkaları'' kapsamında Salim Dursunoğlu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve Gençlik Merkezi üye gençlerimizle, 13 Şubat 2018 tarihinde bir araya geldi.
Sayın Valimiz, Gençlik Merkezi Müdürlüğümüzde düzenlenen buluşmada, Yazar Cengiz Aymatov’un ''Gün Olur Asra Bedel'' kitabını gençlerle birlikte okuyarak, kritiğin yaptılar. Kitap okumanın önemine vurgu yapan Vali Bilmez, ''Okuduğumuz kitapta da denildiği gibi gelenek ve göreneklerimizi yaşatmalı, teknoloji ve bilimi kullanırken aile bağlarımızın önemini, millet olma bilincimizi kaybetmemeliyiz. Böyle etkinlikler, hem sizler hem de diğer öğrencilerimiz için yararlı olacağına inanıyorum. İnşallah yeni kitapların, yeni eserlerin kritiğinde yine bir araya geleceğiz'' dedi.