Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı kapsamında düzenlemiş olduğu "57. Alay Vefa Yürüyüşü" ve şehitlerimizi anma töreni, 81 İlle eş zamanlı olarak İlimizde de çok sayıda kişinin katılımıyla yapıldı.
Gençlik Merkezi Müdürlüğümüz ve İl Müdürlüğümüzün birlikte gerçekleştirdiği organizasyonda,  Merkez Camisi'nde bir araya gelen grup, sabah namazı kılarak tüm şehitlerimize dua etti. Namazın ardından katılımcılara yönelik kısa bir konuşma yapan İl Müdürümüz Bilent AKAR programın 81 ilde aynı anda düzenlendiğine dikkati çekerek, "Çanakkale savaşlarında atalarımız geri dönmeyi düşünmediler, bir adım dahi geri atmadılar. Bu güzel topraklar için, sabah namazıyla beraber belki sıcak çorbalarını içemeden şehit oldular. 57. Alay vefa yürüyüşü, vefakâr bir gençliğin atalarıyla aynı yolda yürüdüğünün bir işaretidir." dedi.
Camii bahçesinde çorba ikramının ardından İl Valiliği binası önüne geçildi, burada toplanan katılımcılara Türk bayrağı dağıtıldı.
Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı anısına 150 metrelik Türk bayrağını taşıyan katılımcılar, Valilik binasının önünden hareketle Şehir merkezinden geçerek, Halil Efendi Mahallesinde bulunan Şehitliğe kadar yürüdü.
Şehitlikte düzenlenen törende Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu, şehitler için dua edilmesinin ardından Ardahan Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim görevlisi Yar. Doç. Suat VURAL günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla son buldu.
Törene,  Vali Yardımcısı Abdurrezzak CANPOLAT, Belediye Başkanı Faruk KÖKSOY, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret ÇERKEZOĞLU, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan KAYMAZ, İl Jandarma Komutanı Albay Garip GÜMÜŞ, İl Müdürümüz Bilent AKAR, İl Müftü Yardımcısı Mevlüt GÜDER, kurum amirleri, asker ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.