Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ortak projesi ile gerçekleştirilen sportif etkinlikler kapsamında, 18 Temmuz-30 Ağustos 2016 tarihleri arasında, camilerde Kuran kursuna katılan öğrencilere yönelik çeşitli branşlarda spor müsabakaları tertip edildi.
İl Müdürlüğümüz ile İl Müftülüğümüzün ortaklaşa tertip ettiği sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ile yaz dönemi Kuran kursuna katılan öğrenciler Kuran eğitiminin yanı sıra, gönüllerince eğlenecekleri bir dönem geçirecekler.
İl Müdürümüz AKAR “Öğrenciler için güzel bir etkinlik. Müftülüğümüzle çok güzel bir koordine içerisinde, hem bedeni manada gelişimlerini sağlamak, hem de moral motivasyonlarını yükseltmek, dini bilgi, ahlaki bilgi, Kur’an öğrenmelerinin yanında spor yapma alışkanlığı kazandırıyoruz. Yaz tatillerini tatil havasında değerlendirmeyi amaçladığımızdan dolayı bu gibi sportif faaliyetleri ve sosyal etkinlikleri yapmaktayız, çokta güzel geri dönüşler almaktayız, tabi burada İl Müdürlüğümüzün amacı Kuran eğitimi alan çocuklarımızın içerisinde spora yatkın olanları tespit etmek, belirlemek ve bunları spora kazandırmaktır” dedi.