Türkiye Atletizm Federasyonunun önemli projelerinden biri olan “Atletizmi Geliştirme Projesi” Bölgesel Kros müsabakaları 20 Mart 2021 Cumartesi günü yarışmalar yapıldı. 

Atletizmi Geliştirme Projesine Ardahan, Gümüşhane, Rize, Artvin, Trabzon, Bayburt, Erzurum,  Muş, Ağrı, Iğdır ve Kars illerinin katılımı ile ilimizin bölge koordinesinde 11 ilin katılımı ile gerçekleştirildi.

Ülkemiz genelinde 8 bölgede gerçekleştirilen yarışmalarda en çok katılımın yaşandığı ilimizde toplam 285 sporcu start almış oldu.

İl dışından ilimize yaklaşık 450 kişiden oluşan sporcu, antrenör, idareci ve hakem katım sağlamıştır.

Yarışmalar 2008-2009 2006-2007 2004-2005 Kızlar ve Erkekler olmak üzere 6 kategoride yapılmıştır.

Ardahan Üniversitesi yerleşkesi içerisinde startları verilen yarışmaların startları İlimiz Vali Yardımcısı Mustafa GÜRBÜZ, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Bilent AKAR, Spor Hizmetleri Müdürü ve Atletizm İl Temsilcisi Halil İbrahim YILMAZ ve Görevli Baş Hakem Tarafından verildi.

Deplasman ve ilimiz atletizm hakemlerinin görev yatığı yarışmalarda merkez hakem kurulu üyesi ve 20 hakem görev yapmıştır. Çekişmelere sahne olan yarışmalarda ter döken sporcularımızın performansları izleyicilerimizin heyecanla izlediler. Yarışmalar sonrasında dereceğe giren sporcularımızın ve takımlarımızın kupa ve madalyaları İl Müdürlüğümüz tarafından takdim edildi. Ödül töreninde sporculara seslenen Vali Yardımcısı Mustafa GÜRBÜZ sporun insan hayatındaki önemine değinerek içinde bulunduğumuz pandemi süreciyle ilgili sağlık tedbirlerinin alınması ve spor hayatlarına devam etmeleri noktasında konuşmasını sürdürüp katılım sağlayan illerimizin sporcu antrenör ve idarecilerine teşekkür ederek kendilerini ilimizde ağırlamaktan onur duyduğumuzu ve illerine sağlıklı bir şekilde dönmelerini söyleyerek teşekkür etti.