Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Halis Yunus Ersöz, bakanlığımızın yatırımlarını ve İl Müdürlüğümüzün faaliyetlerini yerinde incelemek üzere 13 Mart 2019 tarihinde İlimizi ziyaret etti.
Sayın Balkan Yardımcımız H. Yunus Ersöz’ü, İl Müdürlüğümüz hizmet binasına gelişinde Vali Yardımcılarımız Sayın Mehmet Kılıç, Salih Kalkan, İl Müdürümüz Bilent Akar, Gençlik Merkezi Müdürümüz Ferman Güler, Yurt Müdürleri, yerel basın ve İl Müdürlüğümüz personeli tarafından karşılandı. İl Müdürlüğümüz binasında gazetecilere açıklama yapan Bakan Yardımcımız Ersöz “Bakanlık faaliyetlerini yerinde incelemek amacıyla Ardahan'a geldiğini ifade ederek, kente önemli çalışma ve yatırımlar yaptıklarını anlattı. Ziyareti ile bu çalışmaları yerinde inceleme şansı bulacağını ve spor tesisleri ile spor alanlarının, özellikle okullar ve üniversitenin imkânlarıyla ortak kullanılması yönündeki yaklaşımı benimsiyoruz. Tesislerimizi 7-24 açık tutuyoruz ki toplumun tamamının, her yaştaki insanın spora yöneldiği döneme girelim. Aynı zamanda ülkemize sporcu yetiştirmek için okullardaki taramalarımıza devam ediyoruz. Onların eğitimlerini de antrenörlerimizle sürdüreceğiz. Üniversite ve liselerin içinde de gençlik merkezleri oluşturmayı amaçladıklarını anlatarak, Gençlik neredeyse biz de oradayız, öyle bir anlayış içindeyiz. Bugün, benimsediğimiz politikaları teşkilatımıza, buradaki idareye ve halkımıza anlatmak için buradayız.” dedi.
Basına yaptığı açıklamanın ardından çeşitli incelemelerde bulunmak için Kaşgarlı Mahmut Yurt Müdürlüğünü, Yusuf Has Hacip Yurt Müdürlüğünü, Niyazi Mısri Yurt Müdürlüğünü ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulundu. Ardından Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biberi makamında ziyaret eden Sayın Bakan Yardımcımıza, Rektörümüz tarafından Üniversitemizin Arıcılık bölümü tarafından üretilen yöremizin balını ve İlçemiz Damalın dünyaca ünlü bebeğini hediye etti.
Bakan yardımcımız daha sonra İlimize bakanlığımız tarafından yatırımı gerçekleştirilen Sporcu Fabrikasını ziyaret ederek çalışma yapan antrenörlerimiz ve sporcularımızla sohbet etti. Gençlik Merkezi Müdürlüğümüzün çalışmalarını ve faaliyetlerini inceleyen Sayın Ersöz’ü, merkezimizde eğitim alan Halk Oyunları ekibimiz tarafından yöremize ait oyunlarla karşıladılar. Gönüllü gençlik Liderleri ve Merkezimizde eğitim veren gönüllü hocalar ve üye gençlerimizle hoş sohbet ederek bilgi alış verişinde bulundu. Gençlik Merkezi Müdürümüz Ferman Güler tarafından merkezimizde üretimi gerçekleştirilen el sanatı ürünler hediye edildi.
Gençlik Merkezi Müdürlüğümüzden ayrılarak Sayın Valimiz Mustafa Masatlıyı makamında ziyaret eden Bakan Yardımcımız Ersöz, İlimizde yaptığı incelemeler sonucunda faaliyetlerimizden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sayın Valimiz tarafından Yöremize ait çeşitli hediyeler takdim edilen Bakan Yardımcımız İlimizden ayrıldı.