Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 8 Milyon 6 yüz bin liraya modernizasyonu yapılan, 3000 kişi kapasiteli tribünü, salonları ve engelli tertibatlarıyla İlimizde yeniden faaliyete başlayan 80. Yıl Cumhuriyet Şehir Stadyumu'nun açılışı yapıldı.
Açılışa, Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez, Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan Atalay, Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, İl Genel Meclis Başkanı Taviddin Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Aydın, AK Parti Ardahan Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Anıl Aksel, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Müdürümüz Bilent Akar'ın katılımıyla yapıldı. 
Ardahan'ın Spor Yatırım anlamında Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu dile getiren Vali Bilmez, stadyumun spor camiasının yanında yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar için de açık tutulacağını kaydetti.
Milletvekilimiz Orhan Atalay’da modern bir sistemle yapılan stadyumun Ardahan halkına hizmet edecek olmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, 80. yıl Cumhuriyet stadında heyecanlı bir gün yaşadıklarını, üç bin kişilik stadyumun çok güzel ve modern kriterlere uygun olduğunu söyleyerek sporun içerisinde kardeşliğin ve centilmenliğin önemine vurgu yaptı.
Açılışı yapılan stadyumda ilk karşılaşmada İlimizi BAL Liginde temsil eden Serhat Ardahan spor,  Erzurum ekibi Yakutiye sporu 1-0 mağlup ederek yeni stadyumda taraftarını sevindirdi.