Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneğinin başlattığı "Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu Projesi"ndeki bisikletçiler Ardahan'a ulaştı.
Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneğinin 19 Mayıs-30 Ağustos Milli bayramları kutlaması ile kadının bisiklet kullanımına dikkat çekmek amacıyla başlattığı "Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu Projesi" İlimize ulaştı.
Muğla'dan 19 Mayıs'ta "El Ele, Elden Ele 81 İle" sloganıyla başlayan ve 30 Ağustosa kadar her ilin kadın bisikletçilerinin komşu ile kadar pedal çevirip bayrağı oradaki hemcinslerine devrettiği turda, Artvin-Ardahan arasında bayrak teslimi yapıldı.
Ardahan-Artvin il sınırında Gülcan Turan bayrağı Tuğçe Güner Yılmaz'a teslim etti. 
Yılmaz, bayrağı teslim almasından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında her ilde gönüllü kadınların il sınırında devraldığı bayrağı pedal çevirerek bir sonraki il sınırına kadar taşıdığını anlattı.
Yola Trabzon bayraktarı olarak çıktığını, ancak kendisini Ardahan'da gördüğünü dile getiren Yılmaz, "Şunu gördük ki gittiğimiz her ilde bir kapımız var. Herkes kapısını bize açıyor. Amacımız trafikte özellikle kadın bisikletçilere dikkat çekmek. Bizi artık trafikte fark etsinler. Son zamanlarda 12 bisikletçi arkadaşımız öldü. Bu bizi gerçekten çok üzdü. 19 Mayısta başladık, dönüşte de 30 Ağustosu Zafer Bayramını kutlayacağız."
Ardahan'da gördükleri sıcak ilgi karşısında duygulandıklarını ifade eden Yılmaz, "Amacımız, gelecek nesillere Atatürk'ü ve milli bayramları unutturmamak. Bugün Ardahan'da çok sıcak bir ilgi gördük. Bizi gerçekten çok sıcak karşıladılar. Özellikle bu karşılamada emeği olan Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bilent Akar bey ve Ardahan Dağcılık İl Temsilcisi Nesrin Arslangörür'e çok teşekkür ederiz. Çok sağ olsunlar. Bizi duygulandırdılar." dedi.
Tur, 30 Ağustos'ta başlangıç noktası olan Muğla'da sona erecek.