Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüzce İlimizdeki on dokuz spor kulübüne nakdi yardımda bulundu.
Spor kulüplerine yardım amacıyla yer alan bütçe ödeneğinden amatör spor branşlarının devamı, geliştirilmesi, malzeme, araç gereç ve faaliyetlerde kullanılması amacıyla yapılan nakdi yardım, sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez ve İl Müdürümüz Bilent Akar tarafından, İlimizde faaliyet gösteren spor kulübü yöneticilerine çekleri teslim edildi. 
Kulüp yöneticilerine kısa bir konuşma yapan sayın valimiz, spora ve sporcuya verdikleri önemden bahsederek, ''İlimizde sporu ve sporcuyu her zaman için destekliyoruz. Bakanlığımızın da bu konuda ki tavrı ortadadır. Bakanlığımız bugün ilimizde ki 19 kulübe toplamda 90 bin lira nakdi destek gönderdi. Biz, ilimizde spor faaliyetlerinin arttırılması için elimizden geleni yapmak durumundayız. Çünkü gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması, örf, adet ve geleneklerimize göre yetiştirilmesi, ahlak bilinci kazanmaları noktasında sporu önemsiyoruz. Bu noktada, spor müdürlüğümüz her türlü sporsal faaliyete açıktır. Kulüplerimizin de her alanda gençlerimizi spora yönlendirmelerini bekliyoruz. Gençlerimiz yeter ki spor yapsın, biz her zaman arkasında olacağı'' dedi.
Sayın Valimizin konuşmasının ardından söz alan Amatör Spor Kulübü başkanları ve yöneticileri Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüze, Sayın Valimize ve İl Müdürümüze yardımlarından dolayı teşekkürlerini ileterek hatıra fotoğrafı çektirdiler.