19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 15-19 Mayıs 2018 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlandı. 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü Gençlik Merkezince Hasta Ziyareti, Şehitlik ve Şehit Yakınları Ziyareti yapıldı.

17 Mayıs 2018 Perşembe günü Halil Efendi Sentetik Yüzeyli Çim Sahasının açık alanına Gençler tarafından fidan dikimi yapıldı.

18 Mayıs 2018 Cuma günü Ardahan Gençlik Merkezinde verilen  İftar yemeğinde; Gençlik Haftası kapsamında yapılan Futsal Turnuvasında 1. olan Salim Dursunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesine Kupasını Vali Mehmet Emin BİLMEZ, Atletizm Genç Erkek Müsabakalarında dereceye giren sporculara madalyalarını Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan KAYMAZ, Satranç Turnuvasında dereceye giren sporculara madalyalarını Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet YIKILMAZ, Atletizm Genç Kızlar müsabakalarında dereceye giren sporculara madalyalarını İl Müftüsü Şaban KONDİ, Masa Tenisi Müsabakalarında dereceye giren sporculara madalyalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bilent AKAR takdim etti. Ödül töreninin ardından Ezanın okunmasıyla İftar Yemeğine geçildi.

19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenine Halil Efendi Sentetik Yüzeyli Çim Sahada  İl Valimiz Sayın Mehmet Emin BİLMEZ ile birlikte Protokol Üyeleri, Kurum Müdürleri, Öğrenciler ve Vatandaşların katılımıyla, tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Türk Gençliği Adına Ardahan Üniversitesi Öğrencilerinden Senem OCAK’ ın konuşmasının ardından İl Müdürümüz Bilent AKAR günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; "Milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Binlerce Şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur.

 Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ü, silah arkadaşlarını ve Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, spor gençliğin kuvvet kaynağıdır diyerek bu bilinçle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum'' dedi.

Gençlik Merkezi üyesi öğrencilerimiz tarafından şiirlerin okunmasının ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının Atletizm Yarışması, Gençlik Merkezi üyesi öğrencilerimizin Türkü Dinletisi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları ve Fen Lisesi Öğrencilerinin Eskrim Yarışmaları, Şehit Er Serhat Şanlı Ticaret ve Meslek Lisesi Öğrencilerinin Koro Dinletisi, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Halk Oyunları gösterisi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının Cimnastik ve Güreş gösterileri ile devam edildi. İlimizi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Ulusal Faaliyetlerde Kayak, Judo, Boks ve Buz Pateni ( Short Track ) Branşlarında başarı ile temsil edip dereceye giren sporcularımıza, tören alanında yapılan Eskrim ve Atletizm Yarışmalarında dereceye giren sporcularımıza,  Ardahan Amatör U-19 Şampiyonu olan Göle Spora  Vali Mehmet Emin BİLMEZ ve protokol üyeleri tarafından ödülleri kupa ve madalyaları takdim edildi.

Ayrıca Programda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından okçuluk gösterisi yapıldı. Okçuluk gösterisi yapan sporculara protokol üyeleri de eşlik ederek, ok atışı yaptı. Gençlerin Halaylarıyla 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlana programı sona erdi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.