Halk oyunları İl Temsilciliğimizin 2018 yılı faaliyet programında yer alan Kulüpler arası Halk Oyunları yarışmaları, 17 Mart 2018 tarihinde, Kazım Karabekir Paşa Spor Salonunda, yedi Gençlik ve Spor Kulübümüzün, büyükler, yıldızlar ve Minikler düzenlemeli ve düzenlemesiz dalda hazırlamış oldukları gösterilerini izleyen hakem ve seyircilere sunmalarıyla sonuçlandırılmıştır.
Yarışmalara başlamadan önce Sayın Valimiz M. Emin BİLMEZ, Belediye Başkanımız Faruk KÖKSOY, Kafkas Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanı Ayhan MERT, Milli Eğitim Müdürü Vekili Akın KOÇ, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nesrin YÖRÜKOĞLU, İl Müdürümüz Bilen AKAR’ın protokolde yerini almasının ardından tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, katılımcılara yönelik İl Müdürümüzün yapmış olduğu kısa konuşmada ''halk oyunlarının gönülleri ve yürekleri birbirine bağladığını söyleyerek,  farklı din ve ırktan insanların aynı duyguları omuz omuza vererek paylaştığını, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durup sosyal etkinliklere katılmasından duyduğu memnuniyetini dile getiren  İl Müdürümüz AKAR "Bizler bazen sevdamızı bazen aşkımızı bazen de hüznümüzü halaylara döktük. Biz buradan bütün Türkiye'ye diyoruz ki 'Biz biriz, diriyiz, herkesiz, ayrımız gayrımız yoktur. Hepimiz bir milletiz, asla bölünmeyeceğiz ve asla kimse bizi ayıramayacak. Gençlerimiz omuz omuza bize bu mesajı veriyor." dedi. 
İl Müdürümüzün konuşmasının ardından halkoyunları ekipleri sergilemiş oldukları göz dolduran figürler ile izleyenlere keyifli saatler geçirmesini sağlayarak, izleyicilerden tam not aldılar.
Büyükler geleneksel (düzenlemeli)  dalda; 1. Ardahan Belediyesi Kış Güneşi Halk Dansları Gençlik ve Spor Kulübü, 2. Ardahan Halk Eğitimi Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü olmuştur.
Büyükler geleneksel (düzenlemesiz) dalda; 1. Ardahan Belediyesi Kış Güneşi Halk Dansları Gençlik ve Spor Kulübü olmuştur.
Yıldızlar geleneksel (düzenlemeli)  dalda; 1. Ardahan Belediyesi Kış Güneşi Halk Dansları Gençlik ve Spor Kulübü olmuştur.
Yıldızlar geleneksel (düzenlemesiz) dalda; 1. Göle Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olmuştur.
Minikler geleneksel (düzenlemeli)  dalda; 1. Ardahan Halk Eğitimi Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü olmuştur.
Minikler geleneksel (düzenlemesiz)  dalda; 1. Ardahan Halk Eğitimi Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü olmuştur.
Yarışmaların ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren kulüp sporcu ve yöneticilerine ödüllerini Sayın Valimiz M. Emin BİLMEZ, Belediye Başkanımız Faruk KÖKSOY, Kafkas Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanı Ayhan MERT, Milli Eğitim Müdürü Vekili Akın KOÇ, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nesrin YÖRÜKOĞLU, İl Müdürümüz Bilen AKAR’, Halkoyunları İl Temsilcisi Sabahattin BULUT takdim etmiştir.