Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından her yıl geleneksel olarak uygulanan “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri, İlimizde yeni tip koronavirüs (covid-19) salgını tedbirleri dikkate alınarak 80. Yıl Cumhuriyet Şehir stadyumunda düzenlenen törenle başladı.
Amatör sporlara ilgiyi artırmak ve dikkat çekmek için her sezon öncesi yapılan Amatör Spor Haftası 2020 yılında ülke genelinde 5 ile 11 Ekim 2020 tarihlerinde kutlanacaktır. İl Müdürlüğümüzün koordinesinde gerçekleşen kutlamalar, bu sene pandemi nedeniyle Spor Hizmetleri Müdürü H. İbrahim Yılmaz, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ferman Güler, Ardahan ASKF Başkanı Özgür Hamza Küçük, Spor Şube Müdürü Yurdaer Yurdakul, Antrenör ve Sporcuların katılımıyla sade bir açılış töreni yapıldı. 
Spor Hizmetleri Müdürü H. İbrahim Yılmaz’ın açılış konuşmasında “Amatör sporun emekçileri Antrenör arkadaşlarım ve sevgili gençler, Ülkemizde olduğu gibi Ardahan İlimizde de sporun tabana yayılmasında Ulusal ve Uluslararası başarılarımızda Amatör sporun önemi ve katkıları çok fazladır. Amatör sporun temelinde sporu tabana yaymak ve ülke sporuna katkı sağlamak olduğunu bilmekteyiz bu bilinçle hareket ederek halkımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapmasını ve sağlıklı yaşam sürmesine yardımcı oluyoruz. Bu amaç içinde faaliyet gösteren spor kulüplerine her türlü desteği verip sporun ve sporcunun gelişimine katkı sunmalarını sağlıyoruz. Gençliğe ve spora sahip çıkan Amatör spor kulüplerimizi tebrik ederek, Amatör spor haftasını kutlarken siz kıymetli katılımcıları saygıyla selamlıyorum” dedi.
 Sağlıklı günlerde yeniden sporcularla buluşacakları günü iple çeken ASKF Ardahan Başkanı Özgür Hamza Küçük “Amatörün coşkusu ve bayramı olan Amatör Spor Haftasını bu sene pandemi nedeniyle buruk kutladık. Spor salonlarında ve yeşil sahalarda ki amatörlerin coşkusunu özledik. Sağlıklı günlerde yeniden sporcularla buluşacağımız günleri iple çekiyoruz” dedi.
İlimizde Amatör Spor Haftası nedeniyle çeşitli branşlarda yapılacak sportif faaliyetler 5-11 Ekim 2020 tarihleri arasında spor salonlarımız ve stadyumlarımızda devam edilecektir