İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen kurumlar arası futbol turnuvası, 05-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında, Halil Efendi Mahallesi Sentetik Yüzeyli Çim Sahada, 25 kamu kurumunun toplamda 312 sporcuyla katılımıyla oynanarak sonuçlandırılmıştır.
Halil Efendi Mahallesi Sentetik Yüzeyli Çim Sahada düzenlenen turnuva, çekişmeli geçen müsabakaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü ve Aras TEDAŞ futbol takımları arasında oynanan final maçıyla sona erdi. Karşılaşmayı 1-0 kazanan İl Emniyet Müdürlüğü futbol takımı turnuvanın şampiyonu oldu. Aras TEDAŞ futbol takımı ikinci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü futbol takımı üçüncü oldu.
Müsabakaların tamamlanmasının ardından ilk üçe giren futbol takımlarını makamında kabul eden İl Müdürümüz Bilent AKAR, takımlara kupa ve ödüllerini verdikten sonra yaptığı açıklamada, " Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak amacımızın, kamu kurum ve kuruluşları personellerinin daha sağlıklı yaşamaları, iş verimliliğinin artırılması, kurumlar arası sosyal ilişkilerin daha sıkı hale getirilmesi ve spor bilincinin tüm yaş gruplarına aktarılabilmesi olduğunu söyleyerek, turnuvanın güzel maçlara sahne olduğunu belirtti. Oynanan müsabakalarda dostluk ve kardeşlik içinde çekişmeler yaşandı. Kurumlar arasında kaynaşma için önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, emeği geçen ve katılım sağlayan tüm kurum personellerine teşekkür ederek, önümüzdeki yıllarda da bu tür turnuvaların devam edeceğini.'' söyleyerek, turnuvada şampiyon olan İl Emniyet Müdürlüğü futbol takımını tebrik etti.