''19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'', İl Müdürlüğümüzün organize ettiği çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Saat 09.00’da İl Müdürlüğümüz tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı, hava muhalefetinden dolayı Ardahan Kalesinde yapılması planlanan programa, gençlik yürüyüşünün ardından Kazım Karabekir Paşa spor salonunda devam edildi. 
İl Valimiz Sayın İbrahim ÖZEFE ile birlikte protokol üyeleri, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla, tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 
İl Müdürümüz Bülent AKAR’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında "Milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Atatürk "Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.” derken Türk gençliğine olan güvenini de anlatmıştır. Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, spor gençliğin kuvvet kaynağıdır diyerek bu bilinçle, 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum'' dedi.
Öğrencilerin şiir okumalarıyla devam edilen programa, Gençlik Merkezi üyesi öğrencilerimiz tarafından kaval ve türkü dinletisi gerçekleştirildi.  Tekvando ve güreş branşlarında sporcularımız tarafından çeşitli gösteriler sergilendi. Sergilenen gösteriler beğeniyle izlenirken,  Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren takım ve sporcularımıza protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.
Ayrıca Programda, İl Müdürlüğümüzün okçuluk takımı, Antrenörümüz Hakan FIRINCI idaresinde gösteri yaptı. Okçuluk gösterisi yapan sporculara protokol üyeleri de eşlik ederek, ok atışı yaptı.