Türk halkoyunları çeşitlilik ve kapsam bakımından dünyada en dikkat çeken folklorik olgulardan birisidir. Ülkemiz, halk oyunları açısından bir laboratuvar gibidir. Çünkü bir kültür ve medeniyetler beşiği olan Ülkemiz ‘in her yöresinin kendine has oyunları, ayrı giysileri ve ayrı müziklerine rastlanmaktadır. 
Halk oyunları; diğer sanat dallarından farklı olarak, ait olduğu toplumun orijinal karakterlerini taşıyan, fertlerin müşterek duygu, düşünce ve davranışlarını sergileyen, başkasına göre yalnızca güzel, ama kendi içinde ilgilenen kişinin dünyasını aydınlatma özelliğine sahip bir kültürel kimliktir.
Halkoyunları İl Temsilciliğimizin 2017 yılı faaliyet programında yer alan Kulüpler arası halkoyunları yarışmaları, 12 Şubat 2017 tarihinde, Kazım Karabekir Paşa Spor Salonunda, dört Gençlik ve Spor Kulübümüzün, büyükler, gençler ve yıldızlar düzenlemeli ve düzenlemesiz dalda toplamda 7 ekibin hazırlamış oldukları gösterilerini izleyen hakem ve halkımıza sunmalarıyla sonuçlandırılmıştır.
Sergilemiş oldukları göz dolduran figürler ile izleyenlere keyifli saatler geçirmesini sağlayan halkoyunları ekipleri izleyicilerden tam not aldılar.
Büyükler geleneksel (düzenlemeli)  dalda; 1. Ardahan Belediyesi Kış Güneşi Halk Dansları Gençlik ve Spor Kulübü olmuştur.
Büyükler geleneksel (düzenlemesiz) dalda; 1. Ardahan Belediyesi Kış Güneşi Halk Dansları Gençlik ve Spor Kulübü, 2. Göle Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olmuştur.
Gençler geleneksel (düzenlemeli)  dalda; 1. Ardahan Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü, 2. Ardahan Belediyesi Kış Güneşi Halk Dansları Gençlik ve Spor Kulübü olmuştur.
Gençler geleneksel (düzenlemesiz)  dalda; 1. Ardahan Gençlik ve Spor Kulübü olmuştur.
Yıldızlar geleneksel (düzenlemesiz) dalda; 1. Göle Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olmuştur.
Yarışmaların ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren kulüp sporcu ve yöneticilerine ödüllerini Belediye Başkan yardımcısı Uğur DEDE, Spor Şube Müdürü Adnan KORKUT, Halkoyunları ulusal hakemi Ayhan MERT, Gençlik Merkezi Müdürü Ferman GÜLER, Halkoyunları ulusal hakemi Ali İshak ALTUN, Halkoyunları İl Temsilcisi Sabahattin BULUT takdim etmiştir.