2016-2017 sezonu Okul Sporları faaliyet takvimi doğrultusunda İl Müdürlüğümüzün organize ettiği Halk Oyunları yarışmaları 15 Ocak 2017 tarihinde, Kazım Karabekir Paşa Spor Salonunda , Düzenlemeli Gençler kategorisinde 5 ekip,Düzenlemeli Yıldızlar kategorisinde 3 ekip, Düzenlemesiz Gençler kategorisinde 9 ekip, ve Düzenlemesiz Yıldızlar kategorisinde 5 ekibin katılımıyla oynatılarak sonuçlandırılmıştır.
Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği turnuvalarda oyun ekiplerinin gösterileri öncesinde İl Müdürümüz Bilent AKAR katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada '' değerli Gençler sizler Türkiye'mizin ve İlimizin renklerisiniz, arkamızda Ülkemizi emanet edeceğimiz ve geleceğimizin teminatı olan siz değerli gençlerimiz var. Dünyanın en zengin hazinesi olan kültürümüze sahip çıkan gençlerimizin oluşu bizleri son derece mutlu etmektedir. Biraz sonra İlimizde yaşanacak olan kültür şöleniyle mutlu bir gün geçireceğiz., kültürümüzün her türlü örneğini burada göreceğiz. Yöremize ait giysiler, oyun ve enstrümanlarla hemşehrilerimize İlimizin kültürünü sunacağız. İl Müdürlüğü olarak düzenlediğimiz kültürel, sosyal ve sportif organizasyonlarla Ardahan'ı mızın ismini Ulusal ve Uluslararası düzeyde duyurma gayreti içerisindeyiz. Zengin ve köklü değerlere sahip Türk Halk Oyunlarımızın yayılıp yaşatılması, sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılması için emeği geçen Antrenörlerimize, İl Temsilciliğimize, İl ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerimize şahsım ve kurumum adına sonsuz şükranlarımı sunarım, ayrıca katılım sağlayan ekiplerimize ve İl dışından gelen hakemlerimize başarılar diliyorum.'' diyerek konuşmasını tamamladı.
İl Müdürümüzün konuşmasının ardından Halk Oyunları ekiplerimizin hazırlamış oldukları göze ve kulağa hitap eden gösterilerini sunmalarına geçilmiştir. Sergilenen gösteriler neticesinde dereceye giren ekiplerimize ödüllerini Spor Şube Müdürü Adnan KORKUT, Milli Eğitim Şube Müdürü Akın KOÇ, Gençlik Merkezi Müdürü Ferman GÜLER, İl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nesrin YÖRÜKOĞLU, Göle İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil ARAS, Halk Oyunları İl Temsilcisi Sebahattin BULUT ve Antrenörlerimiz takdim etmiştir.

HALK OYUNLARI YARIŞMALARI SONUÇLARI

DÜZENLEMELİ YILDIZLAR :       
1. Yalnızçam FSM.Ortaokulu

DÜZENLEMELİ GENÇLER : 
1. Sağlık Meslek Lisesi   2. 15 Temmuz Anadolu Lisesi            

DÜZENLEMESİZ YILDIZLAR : 
1. Göle 75. Yıl İMKB. YİBO. 2. Damal Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL Ortaokulu

DÜZENLEMESİZ GENÇLER :      
1. Ardahan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü  2. Göle Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi   3. Göle Sosyal Bilimler Lisesi