Gençlik Merkezi Ailesi olarak ilimiz kontenjanı doğrultusunda 1000 katılımcı ile Sarıkamış Anma Programında "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliğinde yerimizi aldık.

Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye Şehitleri ile Yürüyor” adlı yürüyüş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla gerçekleşti. Türkiye'nin dört bir tarafından Kars'ın Sarıkamış ilçesine gelen 7'den 70'e her yaştan on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşe Mehteran Takımı da eşlik etti. 

Enver Paşa komutasında 102 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik, 'Türkiye Şehitleri ile Yürüyor' sloganıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı. 

Saat 10.30'da başlayan yürüyüşte katılımcılar dev bayrak ve Atatürk posterleri ile 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla kar altında yürüyüşe başladı. Zorlu yürüyüşe katılanlar Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu izleyerek Yukarı Sarıkamış Mahallesi'ndeki Sarıkamış Şehitliği tören alanına geldi.

Burada bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, etkinliğin önemine değinerek başladığı konuşmasında, ‘’Bugün Sarıkamış Harekâtı’nın 102. Anma yıldönümündeyiz. Burada vatan için, millet için, bayrak için şehit olan ecdadımızı anmak gençlerimize onların yaşadıklarını bir nebze olsun hatırlatmak için her sene buluşuyoruz. Fakat bu sene 102. Anmada, gençlerimizin 15 Temmuz gecesi ülkesine ve milletine sahip çıkmış, içindeki hainleri bertaraf etmiş, ve ecdadına ben de görevimi yaptım diyerek, beraberce yaşamak için ben de anlatmaya geldim diye, bu sene buraya geldik.’’ dedi. ??