Satranç İl Temsilciliğimizin girişimleri ve İl Müdürlüğümüzün destekleri ile İlimizde 23-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Satranç Aday hakemlik kursu verilmiştir.
Türkiye Satranç Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Uluslararası Hakem Harun KÜÇÜKKILINÇ tarafından katılım sağlayan 28 kişilik satranç hakem adaylarına, gençlik merkezi çok amaçlı spor salonunda verilen kurs son gün yapılan sınavla tamamlanmıştır.
İl Müdürümüz Bilent AKAR yapılan sınavın ardından katılımcılara başarı dileklerini sunduktan sonra kursun düzenlenmesinde emeği geçen başta İl Temsilcimiz Murat Sedat IŞIKLI ’ya, kursiyerlere eğitim veren Teknik kurul üyesi ve Uluslararası hakem Harun KÜÇÜKKILINÇ’a, Spor Şube Müdürümüz Adnan KORKUT’a ve kurum personellerine teşekkür etti.
İl Müdürümüz AKAR yaptığı kısa konuşmada ‘’ İlimizde faaliyette bulunulan tüm spor branşlarımızdaki hakem ve gözlemci eksikliklerini gidermek için, İl Temsilciliklerimizle koordineli bir vaziyette, Federasyon Başkanlıklarımızın belirleyeceği tarihlerde düzenleyeceğimiz kurslarla inşallah İlimizde hakem kadrolarımızı oluşturmayı planlıyoruz’’ dedi.