Yüzme Federasyonu İl Temsilciliğimizin 2016 yılı faaliyet programında yer alan 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Yüzme müsabakaları, 22-23 Ağustos 2016 tarihleri arasında spor toto yarı olimpik yüzme havuzunda yapılarak tamamlanmıştır.
İlimizde ilk kez organize edilen, tüm stillerde ve mesafelerde yapılan müsabakalara, toplamda 60 yüzme sporcusu katılım sağlamıştır.
İl Müdürümüz AKAR müsabakaların sonunda katılım sağlayan tüm sporculara yönelik yaptığı konuşmada ‘’ Yüzme sporunun çocuklarımızın gelişimi açısından verimli olduğunu düşünüyorum, yüzme bireysel bir spor olduğu için normalden fazla özveri gerektiriyor. Küçük detaylar büyük farklar yaratıyor. Bu detaylar için bazen destek almak gerekiyor, yüzme sporuna gönül vermiş sporcularımıza İl Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermek boynumuzun borcudur. Yüzmeye yakışır çok güzel bir organizasyon oldu. Başta İl Temsilciliğimiz olmak üzere emeği geçen sporcu, Antrenör ve idarecilere katkılarından dolayı teşekkür ederim" diyerek, dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini İl Müdürümüz Bilent AKAR ve Spor Şube Müdürümüz Adnan KORKUT takdim etti.