19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri zırhlı aracın karayolundan geçişi sırasında PKK'lılarca tuzaklandığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu İlimiz Tepeler Köyü nüfusuna kayıtlı piyade uzman çavuş Gökhan Dündar'ın (28) şehadet haberinden dolayı, çoğu etkinlik iptal edilerek matem havası altında kutlama programı gerçekleştirilmiştir.
Saat 8:30’da Valilik binası önündeki Atatürk anıtına, kurum amirlerinin katılımıyla İl Müdürü vekilimiz Adnan KORKUT’un çelenk koymasıyla başlayan program hava muhalefetinden dolayı, saat 10:00’da Kazım Karabekir Paşa spor salonunda devam etmiştir.
Salondaki programda İl Müdürü vekilimiz Adnan KORKUT’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, şiirlerin okunması, Gençlik Haftası Sportif etkinliklerde dereceye giren sporculara kupa, madalya ve hediyelerini Sayın Valimiz Ahmet DENİZ, Belediye Başkanımız Faruk KÖKSOY, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa ÇAKMAK, Tuğgeneral Erdem KARGIN ve Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı BÜYÜKBAŞ tarafından takdim edilmiştir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın 81 ilde uyguladığı sağlıklı yaşam projesi kapsamında öğrencilere dağıtılması için gönderilen 407 bisikletin dağıtımının yapıldığı programda Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü okçuluk takımımız da gösteri yaptı. Okçuluk gösterisi yapan sporcularımıza Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak da eşlik ederek, ok atışı yaptılar. Programın sonunda katılımcılara yiyecek ve içecek ikramı yapılarak tamamlanmıştır.