Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ’ün tertip etmiş olduğu ‘’15-19 Mayıs Gençlik Haftası’’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen gençlik yürüyüşü, 16 Mayıs tarihinde İl Müdürlüğümüz binası önünden başlayarak Halilefendi Mahallesi şehitliğine kadar, İl Müdürü vekilimiz Adnan KORKUT, kurum çalışanlarımız ve gençlik merkezi üyesi gençlerimizin katılımıyla yapılarak tamamlanmıştır.
Şehitlik anıtı önünde, katılımcılara yönelik günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Müdürü vekilimiz Adnan KORKUT ‘’ 1. Dünya Savaşı sonunda Osmanlı Devleti ile imzalanan Mondros Antlaşmasıyla devletin askeri terhis edilmiş, elindeki silahı alınmış ve ülke her açıdan işgale hazır hale getirilmişti. Osmanlı yönetimi bu duruma tepkisiz kalmış ve halk şaşkın haldeydi. İşte tam bu sırada İtilaf Devletlerini de İstanbul hükumetini de şaşırtan bir olay vuku bulmuş ve Mustafa Kemal adında bir Osmanlı subayı padişahın kendisine tahsis ettiği bir vapurla İstanbul’dan Samsun’a geçmiş resmi bir görev için gönderildiği halde o  Samsun’da kurtuluşun kıvılcımını yakmıştı. Kıvılcımın hedefi belliydi; “YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” .

19 Mayıs 1919 milli mücadelenin başladığı gündür. Aynı zamanda bu gün Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızdır. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 15-19 Mayıs tarihleri arasında Gençlik Haftasını kutlamaktayız.  Atatürk çocuk ve gençlerimizin eğitimine özel bir önem vermiştir. O bu günün gençlerinin yarının ülkeyi yönetecek adamları olduğunu biliyordu, bu yüzden siz değerli gençlerimize çok iş düşmektedir’’ katılım sağlayan herkese teşekkürlerini ileterek, Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için gövdelerini siper ederek, Vatan uğruna şehit düşen Polis ve Mehmetçiklerimize Kur’an-ı Kerim okutuldu.