19 Mayıs;
-Milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır.
-Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.

Sevgili gençler,
-Gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türkiye Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.
-“Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.” diyor Atatürk.
-“Türk'e istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, “Ya istiklal ya ölüm diyen; Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; tarihi tarih yapan Fatihlerin, Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız.”
Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.
Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 97. Yıldönümü olması nedeniyle, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, ‘’Gençlik Haftası’’ etkinlikleri kapsamında  Sosyal, Kültürel ve sportif  faaliyetlerin belirlenmesi ve sağlıklı yürütülmesi için Antrenörlerimiz ve Federasyonlara ait İl Temsilcilerimizle 16 Nisan 2016 tarihinde, İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda, Spor Şube Müdürü Adnan KORKUT idaresinde toplanarak;
-21 Nisan – 15 Mayıs tarihleri arasında  Atletizm, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Satranç, Futbol, Kort Tenisi branşlarında sportif faaliyetler,
-16 Mayıs Şehitlik ziyareti ve Kuran-ı Kerim dinletisi,
-17 Mayıs Yaşlı ve Hasta ziyareti,
-18 Mayıs ağaç dikimi,
-19 Mayıs Valilik binası önünde Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, ‘’Yurtta Birlik ve Dünyada Barış’’ için ‘’Atatürk’ü anma ve Gençlik’’ yürüyüşü ardından Ardahan kalesinde yapılacak olan kutlama programı hazırlanmıştır.