29.Haziran 2015 Tarihinde  yapılan törenle yaz spor okulları açıldı.

Halil Efendi Mahallesinde sentetik yüzeyli çim sahadaki törende konuşan Ardahan Valisi Ahmet Deniz, spora önem verdiklerini belirterek, "eğer bir yerde spor varsa orda sağlık var, sağlık varsa orada mutluluk var. İşte bu nedenle spora önem veriyoruz. Bizim buradaki amacımız siz gençlere spor yapmaları için alt yapı oluşturmaktır. Sizler spor yapın sizler yeterki çalışın" dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Utku Ata Nesipoğlu da bugün mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek, iki ay hizmet verecek olan yaz spor okulları, 19 branşta kurs açtıklarını kaydetti.
Yaz Spor Okulları açılış törenine Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Özel İdare Genel Sekreteri, Hakkı Özgür, Emniyet Müdürü Selami Hüner, Ardahan Cumhuriyet Baş Savcısı Recai Bilgin birçok kurum müdürleri çok sayıda vatandaş ve sporcuların katılımıyla Yaz Spor Okulları Açıldı.

Yaz Spor Okulları Açılan Kurslar:
Atletizm, Boks, Badminton, Basketbol, Golf, Güreş, Futbol, Cimnastik, Halk Oyunları, Kort Tenis, Judo, Voleybol, Yüzme, Okçuluk, Tekerlekli Kayak, Tekvando, Masa Tenisi ve Satranç 

Törende Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve diğer yetkililerle bazı branşlarda spor yaptılar.