Vali Ahmet Deniz, Ardahan’da sporcu altyapısının geliştirilmesi amacıyla kurulan U13 liginde futbol oynayacak 120 çocuğa spor malzemesi dağıttı.
Ardahan’da sporcu altyapısının geliştirilmesi amacıyla, Vali Ahmet Deniz’in girişimleri sonucu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü koordinesinde 12-13 yaş grubunda ki çocukları kapsayan ‘U13’ futbol ligi oluşturuldu. 
Yeni oluşturulan lige katılan takımlara antrenmanlarda kullanacakları spor malzemelerin dağıtılması nedeniyle, Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu’nda tören düzenlendi. Törene, Vali Ahmet Deniz, Vali Yardımcıları Deniz Pişkin, Muharrem Coşgun, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Turan, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner,  Göle Kaymakamı Zafer Oktay, Özel İdare Genel Sekreteri Hakkı Özgür, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür v. Utkuata Nesipoğlu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, amatör spor kulüpleri yöneticileri ve sporcular katıldı.
Tören de bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, “ Altyapı her alanda çok önemlidir. Eğer geleceğimizi düşünüyorsak, planlı, programlı ve kurumsal düşünüyorsak, mutlaka o işin altyapısına önem vermemiz gerekiyor. Bugün biz Ardahan ilimizde özellikle spor altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz.
Sporun insan hayatında ki önemine de değinen Vali Deniz, daha sonra şunları söyledi “Sporun özünde sevgi, kardeşlik, barış, güzellik ve sağlık var. Onun için biz bugün bu güzellikler için bir temel atalım istedik ve 12-13 yaş grubunda ki çocuklarımızın futbol oynayacağı U13 Ligi oluşturduk. Birkaç yıl sonra bu çocukların içerisinde çok başarılı sporcular çıkacağına inancımız tamdır. Yeni ligimizin hayırlı olmasını diliyorum.”
Konuşmasının ardından, 120 futbolcudan oluşan 8 takıma spor malzemesi dağıtan Vali Deniz, tören sonunda futbolcular ve takım yöneticileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.