İlimizde, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Herkes İçin Spor Federasyon Başkanlığımız tarafından Avrupa Spor Haftası kapsamında 81 İl ve İlçede eş zamanlı olarak “Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” spor faaliyet etkinlikleri açılış programı gerçekleştirildi.
80. Yıl Cumhuriyet Şehir stadyumunda gerçekleştirilen açılış programına, Sayın Milletvekilimiz Prof. Doç.Dr. Orhan Atalay, Sayın Valimiz Hüseyin Öner, Belediye Başkanımız Faruk Demir, İl Emniyet Müdürümüz Ünsal Hayal, İl Müdürümüz Bilent Akar, Kamu Kurum Müdürleri, Antrenör ve sporcularımız katılım sağladı.
Açılış programının konuşmasını yapan İl Müdürümüz Bilent Akar “ Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanlığımız koordinesinde 81 İlde eş zamanlı olarak Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık sloganı ile 23-30 Eylül 2020 tarihleri arasında Avrupa Spor Haftası her yaştan kişilerin katılımıyla spor ve fiziksel aktiviteler ile tüm hafta boyunca kutlanacağını belirterek, kişileri fiziksel olduğu kadar psikolojik yönden geliştiren, değiştiren ve bütünlük kazandıran en önemli unsurlardan birinin spor olduğunu söyledi. Sporu tarif ederken onu sadece rekabetin kazandığı, fiziksel ve bedensel faaliyet olarak görmek doğru tanımlama değildir, spor aynı zamanda kişinin ruhsal ve sosyal gelişimine de katkı sağlayan önemli bir olgudur. Bu nedenle sporu sadece yarışma olarak görmemek lazım. Sporu hayatımızın bir parçası yapmak sizleri günümüzün hastalığı olan teknolojinin esiri olmaktan kurtaracağı gibi bunun dışında ki kötü alışkanlıklardan da uzak tutacaktır. Bu kapsamda 7´den 70´e herkesi sporla buluşturacak ortamları hazırlayarak gençlerin spora olan ilgisini arttırmak ana gayemizdir.  Unutmayalım ki bu güzel ülkenin ferdi olmaktan ve bu bayrak altında yaşamaktan gurur duyan, milli ve manevi değerlerini özümsemiş, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin varlığı elbette ki en büyük hedefimiz olmalıdır. Bu hedefe ulaşma adına sizleri spor yapmaya davet ediyorum” dedi.   
Sayın Valimiz Hüseyin Öner ise; “23-30 Eylül tarihleri arasında Türkiye´de yaş ve cinsiyet gözetmeksizin 81 ilimizde eş zamanlı olarak düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinlikleri ilimizde de büyük bir heyecan ile kutlanmakta olup, birçok spor branşında kendini yetiştirmiş gençlerimiz ile birlikte bu coşkuya ortak oluyoruz. Ülkemiz bilhassa eğitim çağında ki gençlerin sporla iç içe gelişmesini sağlayamaya yönelik çok önemli yatırımlar yapmakta. Hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Gençlik ve Spor Bakanlığının birçok yatırım ve uygulamalarında bu alanda ki gelişmelere tanık olmaktayız. Sporun evrensel bir dil ve anlaşma vasıtası olduğu düşünüldüğünde uluslararası alanda ülkemizin, devletimizin adını gururla duyuracak geçlerin, sporcuların bu tesislerden ve tanık olduğumuz organizasyonlardan yetişeceğini unutmamalıyız. Spor gençliğin iyi yetişmesinin bir takım prensipler ve disiplinlerle donanmasının önemli bir vasıtasıdır. Gençliğe verilen önemle birlikte toplum sağlığını ön planda tutan bir anlayışla 7´den 70´ e tüm vatandaşlarımızın yaş ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin spora erişimini sağlamaya yönelik planlama ve uygulamalar ile hem Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde ki tesisler hem de yerel yönetimlerin toplum hayatına kazandırdığı tesisler ile ülkemizin bir çok semt ve mahalle, sokaklarında vatandaşlarımız sportif faaliyet ve sosyal aktivitelerini yapabilme imkânına kavuşmuştur. Herkes İçin Spor ve Sağlıklı yaşam sloganı ile kutladığımız Avrupa Spor haftası kutlamalarına katılan tüm sporcularımıza ve katkı sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tesislerimizin ve organizasyonlarımızın vatandaşlarımızın daha mutlu daha sağlıklı yaşamalarını temenni ediyorum” dedi.   
Programda bir çok spor branşında yer alan Antrenör ve sporcularımız gösteriler gerçekleştirdi. Konuşmalar sonrası sporcuların yaptığı gösterileri takip eden sayın Milletvekilimiz Prof.Doç.Dr. Orhan Atalay, Sayın Valimiz Hüseyin Öner, Belediye Başkanımız Faruk Demir, Emniyet Müdürümüz Ünsal Hayal, İl Müdürümüz Bilen Akar ve katılım sağlayan kurum müdürleri spor stantlarını gezerek gösterileri izledi ve hatıra fotoğrafları çektirdi