Ardahan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen Gençlerimiz Profesyonel sporcularla ve Antrenörlerle buluşuyor söyleşi programına TFF Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas ve TFF Genç Oyuncu Gelişim Müdürü, eski futbolcu Cem Pamiroğlu ile birlikte katılım sağladı.
Gençlik Merkezi Müdürlüğümüzün Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen programa Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, Futsal Milli Takımı Antrenörü Kemal Coşgun, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Bilent Akar, Ardahan Amatör Spor Kulüpleri yönetim kurulu başkanı Özgür Hamza Küçük ve yönetim kurulu üyeleri, TFF İl Temsilcisi Önder Seyrek ile Spor camiasının temsilcileri katıldı. 
Programda kısa konuşma yapan Belediye Başkanımız Faruk Köksoy ''Ardahan’da geçmişle bugünü kıyasladığımız zaman Ardahan fiziki spor mekanları açısından çok büyük yol kat etti. Yüzme havuzu, teniz kortu, birçok halı saha, sentetik çim saha, spor kompleksi, sporcu fabrikası ve son olarak uluslararası standartlara sahip futbol sahası ve tribünleriyle birlikte son derece iyi mekanlara kavuştu.
Belediye olarak da başından beri, çok kısıtlı imkanlara sahip olmamıza rağmen, şehirde her türlü sporu, başta futbol olmak üzere destekledik, imkanlarımızı paylaştık. Ardahan yerel yönetim tarihinde belki de ilk defa yaptık. Ve 100 yılın toplamını bu kısa sürede yaptık. Tabi ki hükumetimizin, spor bakanlığımızın, Ardahan’da ki devasa hizmetlerine müteşekkiriz.
Bugün artık şunun özlemini duyuyoruz. Kendi çocuklarımızla, kendi gençlerimizle her dalda elbette Türkiye’de, dünyada bir Ardahanlının adını duymak. Bu çerçevede bugün burada Ardahan'ı ziyaret etmesinden memnuniyet duyduk. Bu toplantının Ardahan'a, spora, futbola faydalar getirmesini diliyorum'' dedi.
Belediye Başkanımızın konuşmasının ardından dinleyicilere yönelik konuşma yapan Tolunay Kafkas ''Federasyon olarak bu kurslarda sadece balık tutmayı öğretiyoruz. Yani balık pişirilip önümüze hazır gelmiyor. Bu kurslar çok önemlidir ve daha da ileriye götürmek istiyoruz. Cem hoca, genç oyuncu gelişimi nasıl olur diye birçok ilde dersler verecek. Bu konularla ilgili bölge antrenörlerini toplayacağız. Ulaşabildiğimiz kadarıyla da buralara da ulaşmaya çalışacağız. Dijital eğitim yapıyoruz ve özellikle dijital bir kütüphanemiz de herkesin girip ulaşabileceği, kursların takip edileceği bir çalışma alanımız var. Bu eğitimler sonucunda sorunları ortadan kaldırmak için gerçekten büyük bir çaba sarf ediyoruz" şeklinde konuştu. Konuşma sonrası katılım sağlayan gençlerin sorularını yanıtladı.
Program sonrası gazetecilere açıklamalarda da bulunan Kafkas, ''Birçok ili gezdim ve gördüm, Ardahan da bu illerden bir tanesi. Her ilimiz gibi çok değerli ve çok kıymetli. Burada federasyonumuzun adına neleri yapabiliriz, onu konuştuk. Döndüğümüzde bunları değerlendirip ilimize ne getirebiliriz, ne götürebiliriz, özellikle Doğu Anadolu illerine bunun çalışmalarını yapacağız. Ardahan'daki ilgililer bizi çok güzel ağırladılar" diye konuştu.
Kafkas, gösterilen ilgiden dolayı başta Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ile Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy olmak üzere yetkililere teşekkür etti.