Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi M. Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 102'nci yılı, İlimizde düzenlenen törenle kutlandı.
Valilik önünde düzenlenen törene Valimiz Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Faruk Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, İl Müdürümüz Bilen Akar, kurum müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Antrenör ve sporcularımızla birlikte öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Kademeli normalleşme sürecinde, korona virüs tedbirleri alınarak düzenlenen törende, İl Müdürümüz Bilent Akar, Gençlik Hizmetleri Müdürümüz Ferman Güler ve Gençlik Merkezi Müdürlüğümüz üyesi temsilci gençlerimizin Sayın Valimiz Hüseyin Öner’i ziyaretiyle başlayan kutlama programı, İl Müdürümüz Bilent Akar’ın Valilik binası önündeki Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ve okunan istiklal marşıyla son buldu.
Akşam 80. Yıl Cumhuriyet Şehir Stadyumunda bir araya gelen protokolle birlikte gençlik merkezi üye gençlerimiz, antrenör ve sporcularımız ile Ardahan halkı tarafından, 19.19’da Gençlik ve Spor Bakanlığımızın organize ettiği Ülke genelinde okunan istiklal marşımızın ardından Valimiz Hüseyin Öner protokol üyeleri ve katılımcıların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik etti.