Çıldır İlçemizde, Amatör Spor Haftası ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sportif etkinlikleri kapsamında 12-17 Ekim tarihleri arasında,  Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde, Atletizm (Kros), Satranç ve Masa Tenisi branşlarında müsabakalar yapıldı.
Çıldır İlçe Kaymakamımız Bedirhan İmamoğlu’nun yakın ilgi gösterdiği müsabakalarda katılım sağlayan çocuk ve gençlerimize yönelik yaptığı konuşmada, sporun birleştirici bir güç olduğuna işaret ederek "Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle, kişi bilinci ve kültürünün benimsetilmesi hedeflerimiz arasındadır" diye konuştu.
Çıldır Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adnan Korkut, Amatör Spor Haftası ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İlçemizde düzenlemiş olduğumuz ve 12 Ekim'de başlayan müsabakaların tamamlandığını belirterek, müsabakalarla başta olimpik branşlar olmak üzere spor altyapısını güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
Bu etkinliklerin ardından İlçemizde spor bilincini genele yaymak için birçok müsabaka düzenlemeye devam edeceklerini dile getiren İlçe Müdürümüz Adnan Korkut, "Biliyoruz ki ne kadar çok müsabaka o kadar çok tecrübe, o kadar çok başarı demektir. Bu bakımdan Amatör Spor Haftası kapsamında da birçok tecrübe kazanmış olduk. Dereceye giren giremeyen, bu müsabakalara katılan tüm sporcularımızı ve desteklerini esirgemeyen Beden Eğitimi Öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." dedi.
Dereceye giren sporcularımıza ödül ve hediyeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı dahilinde, İlçe Kaymakamı Bedirhan İMAMOĞLU, Belediye Başkanı Yakup AZİZOĞLU ve İlçe Müdürümüz Adnan KORKUT tarafından takdim edilecektir.