Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Başkanlığımızın işbirliğiyle düzenlenen 2017 yılı ‘’Amatör Spor Haftası’’ etkinlikleri, 09 Ekim 2017 tarihinde İl Valilik Binası önünden başlayarak, İlimizin simgesi olan tarihi Kalesine kadar yapılan kortej yürüyüşüyle start aldı. 
Kortej yürüyüşüne İl Müdürümüz Bilent AKAR, ASKF İl Başkanı Ö. Hamza KÜÇÜK, kurum personelimiz, Antrenörlerimiz, sporcularımız ve halkımızın yoğun ilgisinden dolayı katılım üst seviyedeydi. 
Kortej yürüyüşünün ardından İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz AKAR, ''Gençlerin koordineli ve bilinçli bir şekilde sporla ilgilenmeleri hem kendileri hem de içinde bulundukları toplum açısından bir çok olumlu gelişmeyi tetikleyici bir etkiye sahiptir. Sporu hep destekledik bundan sonra da gençlerimize elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. Bu vesileyle de tüm vatandaşlarımızın ve gençlerimizin Amatör Spor Haftasını kutluyorum'' dedi.
Halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin, bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların halka tanıtılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması amacıyla kişi ve kurumların spora katılımın üst seviyede sağlanması, spor bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri, 05-20 Ekim 2017 tarihleri arasında Basketbol, Satranç, Atletizm, Futsal, Futbol, Voleybol ve Masa Tenisi branşlarında yapılacak müsabakalarla devam edecektir.